Organi inštituta

Direktorica,

vodja študija glasbene terapije

 

Špela Loti Knoll,

mag. glasbene terapije,

akad. glasbenica oboistka, profesorica oboe

višja predavateljica

 

 

Akademijo za glasbo v Ljubljani je končala z odliko v razredu doc. Boža Rogelje. Na ARU v Cambridgeu je zaključila magisterij na temo Organizacija glasbene terapije v povojnih območjih. Koncertira na domačih in tujih festivalih v komornih sestavih ter poučuje kljunasto flavto in oboo.

Sodelovala je pri organizaciji šestih humanitarnih projektov za glasbeno terapijo v Bosni in Hercegovini. Delovne izkušnje ima z otroki v sirotišnicah, težko prizadetimi mladostniki, z otroki z vedenj­ski­mi problemi, odraslimi z motnjo v duševnem razvoju in psihiatričnimi bolniki. Predava predmet Animacija z umetnostnim izražanjem na več višjih šolah po Sloveniji, deluje kot glasbena terapevtka v Varni hiši Gorenjske in vodi IK - Inštitut Knoll za glasbeno terapijo in supervizijo in študij glasbene terapije v okviru le-tega.

Deluje na mednarodnem področju glasbene terapije.

 Vodja študija glasbene terapije

 

Claudia Bajs

dipl. glasbena terapevtka

mag. supervizije, osebnega in organizacijskega svetovanja

 

Rojena je v Burgu, Nemčija. Dipomirala je iz glasbene terapije v Magdeburgu, Nemčija, magistrirala pa iz supervizije, osebnega in organizacijskega svetovanja na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Doslej je delala že na mnogih področjih in v različnih državah, med njimi v Angliji, Bosni in Hercegovini ter Nemčiji.

Delala je z otroki v sirotišnici, otroki in odraslimi s posebnimi potrebami, avtističnimi otroki in odraslimi, z dementinimi staro­stniki in odraslimi z mentalnimi težavami, z otroki in mladostniki zbolelimi za rakom.

Supervizijo izvaja v terapevtskih, socialnih ter vzgojno-izobraževalnih kontekstih. Njeno posebno zanimanje so ustvarjalni pristopi k superviziji, še posebej uporaba glasbene improvizacije v superviziji.

Izdala je knjigo Improvisation über Leben und Tod (2007), ki obravnava tematiko novih metod glasbene terapije pri delu z umira­jočimi ljudmi. V Sloveniji trenutno deluje kot samo­stojna glasbena terapevtka v Varni hiši in Materinskem domu Gorenjske, v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa, Radovljica ter s klienti v zasebni praksi. Poleg tega pa vodi individualno in skupinsko supervizijo.

Je članica Društva za supervizijo, koučing in organizacijsko svetovanje in predstavnica Slovenije v Evropski konfederaciji glasbenih terapevtov (EMTC).

Doktorska študentka v interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu Humanistika in Družboslovje, Univerza v Ljubljani.

Predavateljica v študijskih programih za glasbeno terapijo na Češkem.

 


Svet zavoda

 

Svet zavoda sestavljata obe ustanoviteljici, predstavnica študentov Rozalija Dvoršek ter predstavnik predavateljev Janez Jocif.

Download
STATUT IK
statutIK_14.1.2017.pdf
Adobe Acrobat Dokument 223.6 KB